Velkommen til Tjøme

Færder Fyr.JPG - Klikk for stort bilde

Enten du akkurat har flyttet til Tjøme eller er nysgjerrig på øyene våre, så ønsker vi deg hjertelig velkommen til en kommune vi er stolte av!

Tjøme er et godt sted å bo og besøke - for store og små. Vi har et levende lokalsamfunn. Følg med på Hva skjer? på kommunen internettside og facebooksidene Tjøme kommuneTjøme barne- og ungdomshus og Kultur Tjøme. 

Yrende liv i sentrum med dagligvarebutikker, klesforretninger, cafè, pizzaresturant, lekebutikk, apotek,frisører, vinmonopol med mer. Her har du alt du kan ønske deg.

moutmarka.jpg - Klikk for stort bilde


Tjøme har alltid vært kjent for sin vakre skjærgård. En stor del av skjærgården ligger innenfor Færder Nasjonalpark, og området inviterer til fantastiske rekreasjonsmuligeter hele året. Hovedøyene har også fine muligheter for turer i skog og mark, for eksempel Eideneskogen, Barkevika, Moutmarka og Syd på Hvasser.

 

Haugsjordet aktivitetspark

Her skal alle føle seg velkommen!

Aktivitetsparken utvikles og drives i samarbeid mellom Tjøme kommune og Tjøme Skateklubb. Her skaper vi en god møteplass for alle aldre. Vi forventer at alle som bruker området bidrar til et godt miljø, og til å holde det rent og ryddig.

Aktivitetsparken har flotte anlegg

Tjøme skatepark

tjøme skatepark.jpg - Klikk for stort bilde

Dette er en av landets beste skateparker på nesten 2000 kvm og blant annet en av Europas største ramper! Tjøme skatepark er en buepark av internasjonale dimensjoner. Norsk Organisasjon for Rullebrett (NORB) har betegnet Tjøme Skatepark som Norsk riksanlegg for bueskating. Tjøme Skateklubb er anleggseier og driver Tjøme skatepark.

Tjøme skateklubb arrangerer årlig Tjøme Skategalla hvor norske skatere får besøk av flere av verdens beste skatere. Tjøme skateklubb har også jevnlige skateskoler og tilbyr masse aktiviteter. Følg med på facebook: Tjøme skatepark

De andre anleggene

Her finner du utendørs treningsapparater, bordtennisbord, frisbeegolf, petangue, kiosk, klatrevegg, sandvolleyball, gressbane med fotballmål og flerbruksbane med asfalt, basketball og skøytebane.

Gratis

Det er gratis å bruke aktivitetsparken!

Utlån av utstyr

Tjøme skateklubb låner ut

·         brett, hjelm og annet beskyttelsesutstyr.

·         utstyr til de andre anleggene: petanque- og bocciakuler, bordtennisracketer, crockett, frisbee, slackline, sandvolley- og fotball mm.

Hvem kan bruke aktivitetsparken?

Aktivitetsparken er for alle aldre.

Noen av anleggene i Haugsjordet aktivitetspark er nærmiljøanlegg som Tjøme Skateklubb har fått godkjenning av kommunen til å utvikle og bygge, og som er delvis finansiert med spillemidler.

Nærmiljøanlegg er utendørsanlegg som skal være fritt, allment tilgjengelig for egenorganisert, fysisk aktivitet.

Nærmiljøanlegg følger kulturdepartementets bestemmelser om tilskudd til anlegg for idrett 

og fysisk aktivitet. . Bestemmelsene sier at anleggene først og fremst er for barn og ungdom 6-19 år, men også skal være for alle aldre.

Virksomheter kan også bruke anleggene når de er ledige. Virksomheten må selv sørge for at bruken ikke begrenser fri og allment tilgjengelig bruk eller ekskluderer noen.

Sikkerhet

Bruk av anleggene skjer på eget ansvar. Tjøme skatepark oppfordrer om at sikkerhetsutstyr skal brukes i Tjøme skatepark.

Tjøme kommune og Tjøme skatepark har rutiner for å kontrollere vedlikehold og sikkerhet ved de enkelte anleggene, merke apparater med veiledning for bruk og sørge for at området brukes slik det skal etter bestemmelser om nærmiljøanlegg.

Har du spørsmål om aktivitetsparken?

Kontakt Tjøme kommune post@tjome.kommune.no, telefon 33 40 20 00 og/eller Tjøme skateklubb leder@tjomeskateklubb.no ved spørsmål eller melding om feil eller mangler ved anleggene.

 

Ta gjerne kontakt med oss på servcietorget på telefon 33 06 78 00 eller per mail post@tjome.kommune.no, vi hjelper deg og svarer deg på alt du måtte lure på!

 

Her kommer det noen nyttige linker til forskjellige aktører i nærmiljøet vårt:

Barnehagene

Lindhøy Skole

Tjøme Ungdomskole

Tjøme Turnforening

Tjøme IL

Tjøme Næringsforening

Frivilligsentralen

Biblioteket

Vesar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist endret 19.06.2017
Velkommen til Tjøme

Se også

Login for redigering