Tjøme Arbeids- og aktivitetssenter er lokalisert i klubbhuset til Tjøme Idrettslag - fotballgruppa. | Fotograf: tfa
Tjøme Arbeids og aktivitetssenter er lokalisert på Ormelet, i klubbhuset til Tjøme Idrettslag fotograf tfa
Vedproduksjon startet høsten 2010 | Fotograf: tfa
Vedproduksjon - salg fra høsten 2011 fotograf tfa
Oppstilling av sykler for utleie. | Fotograf: Andreas Johansen
Vi leier ut sykler fotograf Andreas Johansen
En lun og skyggefull sitteplass
 | Fotograf: tfa
Det er viktig å lage et posiivt utemiljø fotograf tfa

Tjøme Arbeids- og Aktivitetssenter

Tjøme Arbeids- og Aktivitetssenter gir dag-, arbeids-, aktivitets- og avlastningstilbud til personer med nedsatt funksjonsevne, funksjonsforstyrrelser, psykiatri mm.

Tilbudet ble startet som et dagtilbud lokalisert på Samfunnshuset i Tjøme sentrum. Vi flyttet i 2008 til klubbhuset ved fotballbanen til Tjøme Idrettslag.
I forbindelse med flytting til Ormelet ble antall daglige brukere økt til 4. I 2012 økte antallet til 20 brukere. Brukerne av TAA har varienerende oppholdstid.

I tillegg til tilpasset arbeids- og aktivitetstilbud gir vi praksis til elever i videregående skole (Greveskogen og Gjennestad), videre ferieavlasting og dagtilbud.

Fra 2011 har vi sommeråpent.

Senteret arbeider fortsatt etter miljøterapeutiske prinsipp der samhandling, mestring av oppgaver, læring av nye funksjoner og vedlikehold av tidligere tillærte funksjoner er viktig.
Sentrale prinsipp er fysisk aktivitet, trivsel og arbeid. Det nye er nå at ”Arbeidslinja” i utgangspunktet følges for alle som har et tilbud her. Vi har begynt å tjene kroner.

Våre  aktiviteter:

Trening:  Hest/ridning ved "Stall Verdens Ende" og bading og svømming på Sjølyst etter avtale med Nøtterøy kommune

Arbeid: Produksjon av tennbriketter av kommunalt papir som vi makulerer, vedproduksjon der vi selv hogger tømmeret - for private og kommunen, Rydding og skilting av stier i kommunen – oppstart sommer 2011. Vi har inngått avtaler om vaktmestertjenester og vedlikehold av grøntareal for Borettslag og vellag. Vi leier ut sykler - syklene har vi fått fra blikum og satt i stand. Se egen link i høyremeny. Vi rydder hager og feller trær.

 I tillegg til tilpasset arbeids- og aktivitetstilbud gir vi praksis til elever i videregående skole (Greveskogen, Færder og Gjennestad), videre avlasting og dagtilbud.
Vi har fra 2011, sommeråpent.

Tjøme Arbeids- og aktivitetssenter er en kommunal tjeneste som kan søkes i likhet med andre helse- og sosiale tjenester. Klageinstans er kommunens klageutvalg.

Våre arbeidstakere har som regel en uføretrygd eller i ferd med å få dette. Tjøme Arbeids og aktivitetssenter er driftet av Tjøme kommune. Uten statlig medvirkning.

I vår region har vi Fønix kompetansesenter som har tilbud til personer/bedrifter i omstilling.

Tjøme kommune samarbeider med ASVO-Skjerve (Nøtterøy kommune) som er en bedrift med statlig delfinansiering. Tjøme kommune har der 3 plasser.

Vi har også etablert et samarbeid med Havbakeriet på Hvasser. Der er det 2 varig tilrettelagte arbeidsplasser.

Det er NAV som iverksetter statlig politikk på området, les mer om NAV og tilrettelagte arbeidsplasser på egen link.  

Sist endret 15.10.2013

Se også

Tjeneste (2)
Relaterte filer (1)
Login for redigering