Natteravn

Natteravn.PNG - Klikk for stort bilde

Tanken bak natteravnene er veldig enkel - vi skal bry oss om det som skjer i vårt eget nærmiljø, og bidra til at barn og unge får en tryggere oppvekst ved å være tilstede der de er.

 

Ved å være til stede for barn og unge når de ferdes ute på kvelds- og nattetid, kan vi som trygge voksne vise medmenneskelig omsorg når de unge trenger det. Sammen kan vi være med på å skape trygghet, trivsel og tilhørighet i vårt lokalsamfunn slik at barn og unge får en tryggere oppvekst.
 
 

Kriminalitetsforebyggende

Natteravnenes tilstedeværelse bidrar også til å redusere vold, hærverk og kriminelle handlinger, og de fleste natteravngrupper samarbeider godt med det lokale politiet. Natteravnene regnes i dag som et av Norges største og viktigste voldsforebyggende prosjekt. Natteravnene er ikke et borgervern eller reservepoliti, og de blander seg ikke inn i uroligheter, men kontakter hjelp om nødvendig. En natteravns tilstedeværelse er ofte nok til å roe ned situasjonen. Som natteravn får du anledning til å diskutere med og lære av andre foresatte og omsorgspersoner. Du får et innblikk i barn og unges verden utenfor hjemmets trygge vegger, og kunnskap om hva de unge er opptatt av.

 

Hvem kan bli natteravn?

Alle voksne med sunn fornuft kan bli natteravner – uansett alder, kjønn, utdanning, fysisk handikap, religion eller etnisk bakgrunn. Natteravner ferdes utendørs og er i sine gule jakker synlige i lokalsamfunnet vårt. De observerer, hjelper, lytter og gir veiledning når barn og unge tar initiativ til det. Alvorlige problemer skal henvises til foreldre, politi eller andre.

 

Lokal organisering og samarbeid

Natteravningen foregår i tidsperioden 03.04.15 til 29.08.15. med kjernetid ca. mellom kl.22.00 til 01:00.
En natteravn vandrer aldri alene, men går i grupper på to eller tre i sine gule jakker eller vester. Vi møtes i lokalene til Færder seilforening på Hvasser og på Fredtun på Tjøme. Vi setter ned en lokal gruppe som setter opp sine vaktlister.
 
 

Steder vi går natteravn

Vi kan ikke klare å nå alle steder på øyene våre, derfor starter vi opp der hvor vi har mottatt
tips om at det er lurt at voksne er tilstede.
Dette er:
  • Tjøme sentrum
  • Skate banen
  • Grimestad stranden
  • Bekkevika
Hjelpekorpset på Ferjeodden hjelper oss med å kunne nå ut til utvalgte øyer i skjærgården
vår.
 
Har du lyst til å gå en tur som natteravn? Vi går natteravn på Hvasser og Tjøme mellom kl. 22.00 og 01:00
For å bli med sender du en e-post til lsu@tjome.kommune.no med dato, samt om du vil gå på Hvasser eller på Tjøme.
 
Som natteravn går mann alltid sammen med andre. Du er du forsikret i selskapet Trygg fra du reiser hjemme fra til du er tilbake.

 

Referat 31.08.15 styringsgruppe (PDF, 228 kB)

Sist endret 02.09.2015

Se også

Artikkel (1)
Login for redigering